Start nieuw jaar en actie Kerkbalans

By | Nieuwsbericht

Op vrijdag 17 januari werd het nieuwe jaar ingeluid en werd de aftrap gegeven voor de actie Kerkbalans in de Wilhelminakerk, met wijk Oost-Centrum en de Spieghelkerk gezamenlijk. Het werd een avond met veel muziek en zang, door onder andere het Spieghelkoor, onder leiding van Peter Steijlen, en het Spieghelcombo.

De foto’s zijn gemaakt door Harm Klinkenberg.

Oliebollen, oliebollen, oliebollen

By | Nieuwsbericht

Zoals elk jaar werden er ook nu weer oliebollen verkocht voor het goede doel. Dit jaar is dat – net als vorig jaar – het C’est la vie-huis in Naarden. De oliebollen werden dit jaar gebakken door Bakker Jeroen uit de Hilversumse Meent. Er zijn 900 oliebollen verkocht, die op oudjaarsdag konden worden opgehaald in het Spieghelhuis. Dat werd een gezellig samenzijn. Met een kop koffie en thee konden de oliebollen worden geproefd en was er verse soep.

Oliebollen voor de Zandzee

By | Nieuwsbericht

Nog een traditie die wordt gekoesterd, is het uitdelen van oliebollen in Woonzorgcentrum De Zandzee. Dat gebeurde op oudjaarsdag met de oliebollen uit de Spieghelkerk. Het is altijd weer een genoegen om de ouderen te verrassen met deze heerlijke traktatie.

Volle kerk bij kinderkerstfeest

By | Nieuwsbericht

Op kerstavond, dinsdag 24 december 2019, was de kerkzaal gevuld met veel kinderen en hun (groot)ouders. Zij kwamen voor het jaarlijkse kinderkerstfeest, waar deze keer het kerstspel “Op zoek naar…” op een heel creatieve manier werd opgevoerd door de kinderen van de kindernevendienst. Ook de tieners vervulden een rol: zij waren de gastheren en -vrouwen, die bij de deur iedereen welkom heetten, de weg wezen en na afloop voor chocomelk en glühwein zorgden. We hopen iedereen volgend jaar weer terug te zien!

Kerstviering Brandsmaschool

By | Nieuwsbericht

Op donderdag 19 december was de Brandsmaschool aan de overkant van de kerk te gast in de Spieghelkerk voor de kerstviering. De kerkzaal zat vol met alle kinderen van de school, die mochten kijken naar het kerstspel dat door de oudere kinderen werd opgevoerd.

Kerstfeest ouderen

By | Nieuwsbericht

Op dinsdag 17 december was de kerkzaal weer omgetoverd in een gezellige ruimte voor het jaarlijkse kerstfeest voor ouderen van Sawedah. Het was een prachtige dienst met ds. Riegonda als voorganger en met muzikale begeleiding van Arie Mulder op orgel en Hester Goedvolk op dwarsfluit. De gezamenlijke maaltijd smaakte goed.

Kerstpakketten diaconie

By | Nieuwsbericht

Een jaarlijks terugkerende activiteit binnen de diaconie, is het samenstellen en inpakken van kerstpakketten. Dit keer waren we als diaconie te gast in het Spieghelhuis achter de Spieghelkerk. Op maandag 9 december werden door Albert Heijn de producten bezorgd en konden we deze uitsorteren in volgorde van inpakken in de dozen.

Dinsdag 10 december werden er door een aantal diakenen de pakketten ingepakt en klaar gemaakt voor het uitdelen bij de ons bekende adressen. In totaal zijn er 41 dozen ingepakt. Variërend van klein naar groot en extra groot. Afhankelijk van de gezinssamenstelling.

Het is elk jaar weer spannend of alle producten voldoende aanwezig zijn bij Albert Heijn en ook op tijd geleverd wordt, zodat alles ruim voor de Kerstdagen bezorgd kan worden op de ons bekende adressen. Het is altijd weer dankbaar werk als je de blije gezichten ziet als het pakket bezorgd wordt.

Jaap Post, diaconie

Kerk en Spieghelhuis in kerstsfeer

By | Nieuwsbericht

Op 6 december is een grote groep gemeenteleden een dag druk geweest om de kerkzaal en het Spieghelhuis in kerstsfeer te brengen met goed resultaat. Bijgaand een impressie van de werkzaamheden. Na gedane arbeid smaakte een kop chocolademelk en vers gebakken appeltaart als de beste! We wensen u een mooie tijd toe.

Najaar in de Spieghelkerk

By | Nieuwsbericht

Nu we op weg gaan naar advent en Kerst is het een mooi moment om terug te kijken op de laatste maanden. Dat waren best intensieve maanden waarin veel gebeurd is.

Tijdens een feestelijke dienst op startzondag in september werd er o.a. een nieuwe pastorale ‘bezoekgroep’ aan de gemeente voorgesteld. Deze mensen gaan ds. Riegonda ondersteunen in het pastorale bezoekwerk.

Er werd de afgelopen maanden enorm veel gedaan aan het onderhoud van het kerkgebouw. Er is een gemeentelid dat zich heeft opgeworpen de coördinatie van dit alles op zich te nemen en reken maar dat dit een flinke klus is. Alles uiteraard in goede samenwerking met het College van Kerkrentmeesters. Ook hingen twee ‘handige Harry’s’ nieuwe kapstokken op in het kleine voorhalletje, zodat dat ook een beter te gebruiken ingang werd. Consistoriekamer én voornoemd halletje werden ook geschilderd.

U zult merken, dat ik geen namen noem. Daarmee beginnen is altijd ook uitsluiten. Wij zijn als Spieghelkerk zó gezegend met veel vrijwilligers, dat namen noemen ook ondoenlijk is.

Over vrijwilligers gesproken. Op dinsdag 12 november kwam Kees Posthumus zijn ‘reis door de bijbel’ met ons delen en alle gemeenteleden (want wie is er eigenlijk géén vrijwilliger of vrijwilliger geweest) waren daarvoor uitgenodigd. Extra lekkere koekjes, verrukkelijke hapjes en natúúrlijk de befaamde bitterballen illustreerden de dankbaarheid voor al het vrijwilligerswerk. De ongeveer 85 aanwezigen hadden een heel gezellige avond en Kees’ verhaal, waarin de humor niet ontbrak, werd als zeer belangwekkend ervaren. Ook de 4-stemmige canon die hij ons aanleerde om de storm op het meer weer te geven, werd enthousiast meegerapt.

Op 3 november was er na de kerkdienst een hoor en wederhoor over de proef met het stiltemoment aan het begin van de dienst en het beleidsplan. Fijn dat dat in goede harmonie kon verlopen en de kerkenraad daar verder mee aan de slag kan.

En nu gaan we echt de winter in. Eerst met de Gedachtenisdienst die altijd emoties oproept, omdat je je als gemeente zeer één voelt in het meeleven met alle nabestaanden van onze in het afgelopen jaar overleden gemeenteleden. Deze keer is gevraagd of de nabestaanden de kaars ter nagedachtenis willen aansteken, zodat het nog persoonlijker wordt. Het Spieghelkoor zal deze dienst een bijdrage leveren.

Begin december gaat een groep vrijwilligers ‘de bomen in’ om kerkzaal en Spieghelhuis weer in kerstsfeer te brengen. Vier adventzondagen brengen ons dan eerst bij dinsdagavond 24 december om 19.00 uur naar het KINDERKERSTFEEST en uiteraard op woensdagochtend om 10.30 uur de feestelijke KERSTDIENST wéér met het Spieghelkoor.

Soms denk ik vóór ik dit stukje schrijf: wat kan ik eigenlijk melden, maar als je dan je agenda openslaat, zie je weer wat er allemaal gebeurd is. En dan meld ik niet eens alle kringen die ook gedraaid hebben, alle zondagse diensten, de Chill Church, kindernevendienst, crêche enzovoorts die allemaal weer enthousiast begonnen zijn na de zomer. Wat fantastisch deel uit te mogen maken van zo’n levend(ig)e kerk.

Janny Sollman