Kinderkerstfeest

By | Nieuwsbericht

Vol Verlangen

Zaterdag 24 december om 17.00 uur vieren we het kinderkerstfeest in de Spieghelkerk.
Vanaf 16.30 uur staan de deuren open.
Iedereen is van harte welkom, jong en oud!!
Voorganger is ds. Riegonda van Welie-Kaai.

Voorstelling Kids to Express

By | Nieuwsbericht

De clip van het eerste liedje van het nieuwe kidskoor Kids to Express ging in een volle Spieghelkerk in première. Voor scholen, kerken en gezinnen. De liedjes willen open en goede gesprekken over allerlei levensthema’s zoals vertrouwen, hoop en angst bevorderen.

Bonne Route! Over delen en solidariteit

By | Nieuwsbericht

Op 8 april was er (vanwege corona sinds lange tijd) in de Spieghelkerk weer een gemeenteavond. Daarvoor was uitgenodigd theatermaker Tjerk Ridder met zijn voorstelling Bonne Route! Na afloop was er gelegenheid om na- en bij te praten onder het genot van een drankje en hapje.

Gezellig Spieghelcafé

By | Nieuwsbericht

Wat is het gezellig om samen koffie te drinken in het Spieghelcafé. Er komen elke woensdag steeds weer nieuwe mensen binnen lopen uit onze gemeente. Ook u bent van harte welkom.

Trouwen in de Spieghelkerk

By | Nieuwsbericht
Dat een kerkelijk huwelijk mogelijk is in de Spieghelkerk mag duidelijk zijn. Op aanvraag (gemeente) kan er echter ook burgerlijk – en eventueel aansluitend kerkelijk – getrouwd worden in de kerkzaal van de Spieghelkerk. Zaterdag 2 oktober 2021 gebeurde dit voor het eerst. Het betreffende bruidspaar huurde de kerkzaal inclusief het Spieghelhuis waar men tussen de plechtigheden door de lunch gebruikte. Kijk voor de mogelijkheden en informatie op deze website.

Ontmoeting met koffie en ijs op startzondag

By | Nieuwsbericht
Tja, dit werd de tweede startzondag in coronatijd. Wat kan en wat mag er? Dat waren de vragen waar we mee zaten toen we een paar maanden geleden na gingen denken over de invulling. We waren bang (en dat bleek terecht) dat we nog met aanmelding en 60 mensen te maken zouden hebben en dat dus een ‘groepsevenement’ voorbereiden niet zo slim zou zijn. Ook koffiedrinken in het Spieghelhuis was waarschijnlijk nog niet aan de orde. Ook daar kregen we jammer genoeg gelijk in.
Van Riegonda hoorden we dat het thema van de dienst ‘Veelkleurig thuis’ zou worden. Dat was al iets om kleur mee aan te brengen. Om de kerk te versieren met verse bloemen vonden we financieel nogal begrotelijk, maar twee trossen met kleurrijke ballonnen moest kunnen en maakten de kerkzaal toch al vrolijk(er). Riegonda deed in haar PS een oproep voor kleurrijke kleding, dus we konden ook zelf een steentje bijdragen aan kleur- en fleurigheid.
Geen koffie dus in het Spieghelhuis, maar als we dat nu eens buiten, op ons buurplein konden doen. Angelique, die de kerk wekelijks schoonhoudt, bleek een ‘koffie-truck’ te hebben en wilde met alle plezier zondagochtend op het plein komen staan. Een ijsbrommer was ook snel geregeld. Op deze manier konden ook gemeenteleden die niet (meer) naar de dienst konden (vol) of het tot nu toe niet aandurfden, tóch komen voor koffie en een praatje. Immers: in de buitenlucht en afstand genoeg.
Om 9 uur versierden we met de oranjevlaggetjes van koningsdag-in-het-Spieghelhuis (die niet was doorgegaan) de entree naar het plein, zetten de statafels neer en de gezellige koffiewagen en ijsbrommer deden de rest.
Maar voordat we aan de koffie en het ijs gingen, was het eerst tijd voor de dienst. Alle beschikbare plaatsen in de kerk waren bezet; een ‘volle’ kerk, een betere start konden we ons niet wensen. In de dienst klonk niet alleen muziek van ons orgel, maar ook van het Spieghelcombo. En nadat de kinderen terug kwamen van de kindernevendienst en zij de door hen gemaakte veelkleurige glas-in-lood-voorstelling hadden laten zien, sprak Hester de gemeente toe. Zij was benieuwd naar hoe wij als gemeenteleden weer kleur in de kerk zouden kunnen brengen na de kleurloze coronatijd. De kinderen deelden harten van papier uit, waarop we onze ideeën konden opschrijven. Van deze harten, die daarna weer werden ingezameld aan een lange stok, wordt een mozaïek gemaakt, ter inspiratie voor het nieuwe kerkseizoen.
Na de dienst gingen de ballonnen uit de kerk mee naar buiten; voor de mensen die niet lang konden staan waren er stoelen. En niet alleen de gemeenteleden die in de dienst aanwezig waren, dronken koffie mee, maar we hadden ook aanloop van mensen die de dienst thuis hadden gevolgd. Het werd een zeer geanimeerde ontmoeting, die we om kwart over één toch echt voorzichtig moesten afsluiten.
Veel enthousiasme, veel bijval, veel ‘kan dit niet elke maand?’. Met de nieuwe maatregelen vanaf 25 september, zijn er ook voor de kerk waarschijnlijk weer andere opties. Dat wachten we af. Het nieuwe seizoen is in ieder geval prachtig begonnen. Geniet ook van de foto’s, die dit zeker onderstrepen.

Kids to Express van start

By | Nieuwsbericht

Blije gezichten en opluchting bij de kinderen die zondag 12 september na de audities van Kids to Express (KTX) door waren, maar ook bij de organisatoren. Voor dominee Riegonda van Welie is het een veelbelovend begin. ‘Hartstikke leuk dat er zo’n gemêleerde groep kinderen door deze auditie heen gekomen is. Ik kijk uit naar de eerste optredens van dit nieuwe kinderkoor.’

Kids to Express is een nieuw project voor basisschoolkinderen uit alle geledingen van de samenleving, ondergebracht in een op zichzelf staande stichting los van de Spieghelkerk. Geïnspireerd door het enthousiasme van Kinderen voor Kinderen heeft Van Welie dit project bedacht. Het project schrijft liedjes voor kinderen over levensthema’s, zoals hoop, vertrouwen, liefde, eigenwaarde enzovoorts. Dit nieuwe kinderkoor zal deze liedjes gaan instuderen, met een dans erbij. Het project is een vrolijke, luchtige vorm van kinderlevensbeschouwing. Het eerste liedje gaat over het thema: worden wie ik ben.

Kids to Express wordt geleid door de zangcoach van Kinderen voor Kinderen, Michiel Rozendal, en door danscoach Linda Hibma (kinderchoreograaf, zangeres en danseres in diverse musicals van Joop van de Ende Theaterproducties).

Lang hielden coronamaatregelen een effectieve werving van kinderen tegen. Dat er nu toch een koor gevormd kan worden maakt de dominee blij. “Dit is echt enthousiasmerend, we hebben er zin in!” KTX gaat in de Spieghelkerk van start met repetities van het eerste liedje. Kinderen thuis, scholen en kerken kunnen de liedjes van Kids to Express (niet commercieel) vrij gebruiken. En tot slot: kinderen die ook auditie willen doen: houd de website www.kidstoexpress.nl. goed in de gaten voor een volgende auditie!

Velen deden het al, maar doneren aan Kids to Express kan ook nog steeds op bankrekeningnummer: NL 78 RABO 0354 9884 84  ten name van: Stichting Kids to Express.

Lunch-in van start

By | Nieuwsbericht

Op dinsdag 7 september is de eet-in weer van start gegaan. Omdat er voortaan een lunch geserveerd zal worden, is de eet-in omgetoverd in de lunch-in. Het was weer erg gezellig en van de lunch werd heerlijk gegeten. De bezoekers van de lunch-in waren zeer dankbaar.