Kids to Express van start

By | Nieuwsbericht

Blije gezichten en opluchting bij de kinderen die zondag 12 september na de audities van Kids to Express (KTX) door waren, maar ook bij de organisatoren. Voor dominee Riegonda van Welie is het een veelbelovend begin. ‘Hartstikke leuk dat er zo’n gemêleerde groep kinderen door deze auditie heen gekomen is. Ik kijk uit naar de eerste optredens van dit nieuwe kinderkoor.’

Kids to Express is een nieuw project voor basisschoolkinderen uit alle geledingen van de samenleving, ondergebracht in een op zichzelf staande stichting los van de Spieghelkerk. Geïnspireerd door het enthousiasme van Kinderen voor Kinderen heeft Van Welie dit project bedacht. Het project schrijft liedjes voor kinderen over levensthema’s, zoals hoop, vertrouwen, liefde, eigenwaarde enzovoorts. Dit nieuwe kinderkoor zal deze liedjes gaan instuderen, met een dans erbij. Het project is een vrolijke, luchtige vorm van kinderlevensbeschouwing. Het eerste liedje gaat over het thema: worden wie ik ben.

Kids to Express wordt geleid door de zangcoach van Kinderen voor Kinderen, Michiel Rozendal, en door danscoach Linda Hibma (kinderchoreograaf, zangeres en danseres in diverse musicals van Joop van de Ende Theaterproducties).

Lang hielden coronamaatregelen een effectieve werving van kinderen tegen. Dat er nu toch een koor gevormd kan worden maakt de dominee blij. “Dit is echt enthousiasmerend, we hebben er zin in!” KTX gaat in de Spieghelkerk van start met repetities van het eerste liedje. Kinderen thuis, scholen en kerken kunnen de liedjes van Kids to Express (niet commercieel) vrij gebruiken. En tot slot: kinderen die ook auditie willen doen: houd de website www.kidstoexpress.nl. goed in de gaten voor een volgende auditie!

Velen deden het al, maar doneren aan Kids to Express kan ook nog steeds op bankrekeningnummer: NL 78 RABO 0354 9884 84  ten name van: Stichting Kids to Express.

Lunch-in van start

By | Nieuwsbericht

Op dinsdag 7 september is de eet-in weer van start gegaan. Omdat er voortaan een lunch geserveerd zal worden, is de eet-in omgetoverd in de lunch-in. Het was weer erg gezellig en van de lunch werd heerlijk gegeten. De bezoekers van de lunch-in waren zeer dankbaar.

Aanmelden audities Kids to Express

By | Nieuwsbericht

Je kan er niet meer omheen, flyers op de scholen in Bussum, grote posters op sandwichborden in en rond het centrum, dagelijks spotjes op Gooi TV en op woensdag 30 juni 2021 om 21.00 uur een uitzending op GooiTV van een uur over Kids to Express (KTX).

Doe je niets liever dan zingen en dansen en ben je 7 – 12 jaar oud geef je dan op voor audities van het nieuwe, te gekke, kinderkoor Kids to Express.

Tot uiterlijk 15 augustus 2021 kan jij je aanmelden, door middel van het aanmeldformulier op de website: www.kidstoexpress.nl

De audities vinden plaats in begin september, in de Spieghelkerk in Bussum. De auditiecommissie bestaat uit Michiel Rozendal en Linda Hibma de beide coaches van KTX.

Het koor oefent op zondagmiddagen van 13.30 – 15.30 uur in de Spieghelkerk, in de maanden september, oktober, november, januari, februari en maart. Aanvullend zijn er studio-opnamen en uitvoeringen.

Spieghelkerk gaat tijdens lockdown over op online-diensten

By | Nieuwsbericht

Gisteravond, direct na de toespraak van minister-president Rutte, heeft het Bussumbrede coronateam voor het eerst sinds lange tijd weer (via Zoom) vergaderd. Het coronateam heeft de wijkkerkenraden een tweetal adviezen gegeven:

In elk geval tot en met zondag 17 januari 2021 de diensten houden zonder gemeenteleden, en niet langer gebruik te maken van het maximum van 30 aanwezigen dat formeel voor kerken nog is toegestaan. Dit betekent dat de dienst wordt verzorgd door predikant, ambtsdragers, koster, organist, zangers en videoteam, en dat alle gemeenteleden de dienst thuis via internet kunnen volgen.

De wijkkerkenraad van de Spieghelkerk heeft dit advies overgenomen. De overweging is dat de algehele lockdown die vandaag is ingegaan ons in feite terugbrengt naar de situatie in maart toen we dezelfde beslissing namen, wij solidair willen zijn met alle andere organisaties die worden getroffen door algehele sluiting, het aantal besmettingen ook in eigen kring toeneemt en onze doelgroep kwetsbaar is.

Ook het advies om per direct alle activiteiten in de gebouwen te beëindigen, zoals het Spieghelcafé, is om voor de hand liggende redenen door de wijkkerkenraad overgenomen.

Gelet hierop zal de Spieghelkerk vanaf nu tot en met zondag 17 januari 2021 uitsluitend online-kerkdiensten verzorgen. De Spieghelkerk en het Spiegelhuis zullen niet toegankelijk zijn voor gemeenteleden. 

De kerkenraad realiseert zich dat deze beslissing, juist in de Kersttijd, een verdere verschraling is. Het feest waarnaar wij – juist in dit coronajaar – zo hebben uitgezien, kunnen we niet fysiek met elkaar vieren.
Het is niet anders; het belang van het indammen van de pandemie is te groot. Wij vertrouwen er niettemin op dat wij als gemeente via de diensten op 24 december (Kerstnachtdienst – 20.00 uur via GooiTV), 25 december (online Spieghelkerk 10.30 uur) en 26 december (online Spieghelkerk 10.30 uur) met elkaar verbonden zullen zijn. Hoe mooi is het om, tijdens het meevieren van deze diensten, te weten dat tegelijkertijd vele gemeenteleden hetzelfde doen en op deze wijze met elkaar verbonden zijn.

Tot slot: graag roept de kerkenraad u op om – meer dan ooit – op elkaar te letten. Juist in deze dagen en omdat wij elkaar niet in en om de kerk treffen, is eenzaamheid een groot probleem. Uw eigen kerstdagen worden een stuk mooier als u weet dat u een ander, die dat nodig heeft, een klein stukje geluk heeft gebracht, in welke vorm dan ook: een telefoontje, een kaartje, een bemoedigend woord over de heg of een bloemetje.
En mocht u zelf dezer dagen in de knel komen en behoefte hebben aan contact: aarzel niet om daarvoor de predikante (ds. Riegonda van Welie: 06 – 42 13 07 47 of predikant@spieghelkerk.nl), interim-predikante (ds. Florida de Kok: 06 – 51 41 04 27 of fahadekok@solcon.nl) of een van de kerkenraadsleden te benaderen: zij zullen steeds een luisterend oor bieden.

Gaan wij zo, in verbondenheid, op weg naar het feest van het Licht, onze Heer Jezus Christus.
In het vertrouwen dat alles door Hem nieuw wordt.

Namens de kerkenraad wens ik u goede dagen, alle liefs, en vrede toe,

Jan Frans de Groot, ouderling-voorzitter

Kerk in kerstsfeer

By | Nieuwsbericht

Ondanks alle omstandigheden is de kerk zoals elk jaar in kerstsfeer gebracht met een grote kerstboom in de kerkzaal en een mooie boom in het Spieghelhuis. Dit werd door een groep vrijwilligers gedaan op donderdag 3 december. Als u deze dagen een dienst bijwoont of via livestream volgt zult u de mooie boom kunnen bewonderen. Wij wensen u een fijne adventstijd.

Lunch met workshop kerstballen maken

By | Nieuwsbericht

Tiny en Marja organiseerden een gezellige lunch in het atelier bij Tiny, waar ze met gemeenteleden heerlijk nasi aten. Tiny gaf een workshop kerstballen maken en alle deelnemers mochten er na afloop een meenemen met een mooie kaart. Tiny en Marja hopen in december nog drie keer een lunch te organiseren.

Regenboogweek

By | Nieuwsbericht

Deze week hangt de regenboogvlag in de mast van de Spieghelkerk, aangesloten bij ‘wij de kerk’, ter gelegenheid van Coming Out Dag en de Regenboogweek van 11-18 oktober 2020.

Bloembollen

By | Nieuwsbericht

Via de Vrienden van het Spieghel kregen wij van de gemeente Gooise Meren een grote zak met bloembollen om te planten. Gemengde biologisch geteelde bollen die nog moeten groeien, maar die ons van februari tot en met mei zullen belonen met een prachtig kleurenpallet. En een gezonde voedselbron voor vlinders en bijen, zo laat kweker Lubbe ons weten.

Op 13 oktober gepoot aan de zijkant van onze kerk, om vooruit te kijken.