Chill Church maakt kennis in drie woorden

By | Nieuwsbericht | No Comments

Op zondag 6 januari was er niet alleen nieuwjaar wensen voor de hele gemeente, ook onze tieners zijn weer bij elkaar gekomen. Deze samenkomsten vinden plaats op de verdieping van het Spieghelhuis en kent dezelfde aanvangstijd als de vieringen, dus je vangt niet snel een glimp op van onze tieners.

Kerstontbijt van Chill Church op 23 december 2018 (4de Advent)

Een nieuw jaar met vier nieuwe leden (Auke, Joris, Ard en Willemijn). Ellen Danhof, als kersverse jeugdouderling, heeft samen met Maarten van Welie (ook nieuw😉) het gesprek geleid. Omdat er van de veertien tieners vijf nieuw waren, was een serieus voorstel rondje wel op zijn plaats. Aan de hand van drie woorden mocht iedereen zichzelf beschrijven. Hier kwamen erg leuke reacties op. Het mooiste van alles is dat de meesten zichzelf als vriendelijke/aardig/sociaal zien, een aantal dichtte zichzelf ook de karaktereigenschap ‘ongeduldig’ toe (iets waar weinig van te merken was). Daarnaast kenmerkte de groep zich met sportieve, originele, nieuwsgierige en creatieve eigenschappen een mooi palet aan eigenschappen toe. Gezien het plezierige verloop van het gesprek en de goede sfeer was het een vriendelijke en sociale club mensen bij elkaar. Dit maakt dat wij weer zin hebben in een nieuw jaar voor Chill Church!

En zoals altijd sluiten we af met een gebed, waarin iedereen mag aangeven waar ze hulp bij willen hebben en waar ze dankbaar voor zijn.

Kerstboom uit de kerk

By | Nieuwsbericht | No Comments

Het nieuwe jaar is begonnen en de kerstperiode achter de rug. Daarom werd op zaterdag 5 januari alle versiering in de kerk en het Spieghelhuis opgeruimd. Een ploeg sterke mannen en vrouwen stond paraat om de klus te klaren. De grote boom in de kerk werd ontmanteld en de kerk uitgevoerd. Ook in het Spieghelhuis is alles weer terug bij het ‘oude’.

Lunchen met Rineke uit Zuid-Afrika

By | Nieuwsbericht | No Comments

Rineke van Ginkel is in januari even terug uit Zuid-Afrika. Zij is in februari 2017 uitgezonden naar Zuid-Afrika vanuit de Spieghelkerk. Op zondag 27 januari komt ze naar de Spieghelkerk. Na de kerkdienst van 27 januari willen we gezamenlijk met haar lunchen. Zo kan Rineke wat vertellen over haar werk in Zuid-Afrika en kunnen wij haar vragen stellen. Als iedereen wat meeneemt voor de lunch dan hebben we snel een lekkere lunch bij elkaar. Als u mee wilt lunchen, wilt u dan van te voren opgeven wat u meeneemt en met hoeveel personen u deelneemt? Dat kan door dat op een van de lijsten in te vullen die vanaf zondag 6 januari in het Spieghelhuis liggen of via het online inschrijfformulier. Opgeven kan tot en met 20 januari.

Rineke van Ginkel

Rineke van Ginkel is te volgen via deze link.

 

Ouderen De Zandzee verrast met oliebollen

By | Nieuwsbericht | No Comments

Op Oudjaarsochtend was het weer zover: voor de zevende keer werden ouderen uit woonzorgcentrum De Zandzee verrast met verse oliebollen vanuit de Bussums Spieghelkerk. Bewoners van de zorgappartementen kregen door de kinderen een zakje met Nieuwjaarswens aan de deur gebracht.

Naast de oliebollen vonden in het zorgcentrum ook de advocaatjes met slagroom gretig aftrek. Het werd al met al een gezellig samenzijn. Een van de bewoners, oud-organist van de Spieghelkerk, nam spontaan plaats achter de piano voor spel waarin ‘zowel droefheid als vrolijkheid door mag klinken’. Treffend hoe juist bewoners zelf de Spieghelkerk-kinderen en hun ouders naast deze prachtige muziek steeds opnieuw weten te raken met een treffende uitspraak of wijze levensles. Een ding staat vast: ook volgend jaar zullen we elkaars gezelschap weer opzoeken!

De foto’s zijn van Ellen Danhof.

Oliebollenproject 2018

By | Nieuwsbericht | No Comments

De oliebollenactie van 2018 was een succes. In totaal zijn er 1270 oliebollen gebakken bij de PKN Willibrordkerk in Nederhorst den Berg.

De uitreiking van de oliebollen op oudjaarsdag in het Spieghelhuis verliep in een sfeer van gezelligheid, saamhorigheid en betrokkenheid, onder het genot van een hapje en een drankje. De opbrengst van 2018 bedraagt €256,50 en die van 2017 €331,80 en komt ten goede aan het hospice in Naarden, het C’est la Vie Huis.

De foto’s zijn van Marja Hompes.

Feestelijke kerstdienst

By | Nieuwsbericht | No Comments

Op Eerste Kerstdag ging ds. Riegonda van Welie voor in een feestelijke kerstdienst. De dienst werd muzikaal ondersteund door Jan Ballintijn op orgel en het Spieghelkoor onder leiding van Peter Steijlen. Voor de dienst werden er al kerstliederen gezongen onder de grote kerstboom.

De foto is gemaakt door Reinout de Groot.

Ds. Riegonda in gesprek met de kinderen. Op de achtergrond het Spieghelkoor.

Zie jij het ook?

By | Nieuwsbericht | No Comments

Kerstavond is in de Spieghelkerk elk jaar gereserveerd voor het Kinderkerstfeest. Deze keer was het thema Zie jij het ook? Tinkie Schraffordt Koops en Neeltje Jansen vertelden het kerstverhaal met hulp van de kinderen van de kindernevendienst en interactief met iedereen in de zaal. Muzikale ondersteuning kwam van het Spieghelcombo.

In de zaal waren veel kinderen met hun ouders; het werd een warme avond met een mooi verhaal en bekende kerstliedjes. Ds. Riegonda van Welie gaf de ouders een kerstboodschap mee ter overdenking.

Na de dienst was er glühwein voor de ouders en warme chocolademelk voor de kinderen.

Kerstviering Willem de Zwijger College

By | Nieuwsbericht | No Comments

Op vrijdagmorgen 22 december 2018 vierden alle leerlingen van het Willem de Zwijger College kerstfeest in de Spieghelkerk. Ds. Ferdinandusse van het Willem de Zwijger College ging voor in vijf korte diensten van een half uur.

De foto is gemaakt door Peter David.

Nieuwe kast voor de liedboeken

By | Nieuwsbericht | No Comments

Eén van de laatste zaken die interieurtechnisch nog geregeld moesten worden, was een kast voor de liedboeken. Misschien zag u het niet (het Liedboek werd u wekelijks aangereikt), maar de liedboeken lagen op één van de tafeltjes in de tussenhal. Nu is er door Hans Verhamme met assistentie van Henk Haafkens een geweldige kast gemaakt, geschilderd in het ossenbloedrood van de kerk. U kunt dus weer zelf uw boek uit die kast pakken voor u de kerkzaal ingaat. Veel dank aan Hans en Henk voor hun goede werk!

De foto is gemaakt door Janny Sollman-Bouter.