Grote voorstelling KTX op 23 april

By | Nieuwsbericht

UITNODIGING!

Het tweede seizoen van Kids to Express loopt ten einde. De kinderen gaan nu audio- en video-opnames maken en maken zich op voor hun grote einduitvoering op zondag 23 april in de Spieghelkerk, inloop 14:30 uur, aanvang 14:45 uur.

Kids to Express nodigt iedereen uit voor deze uitvoering en het feestelijk samenzijn na afloop. De toegang is gratis – we houden wel een collecte bij de uitgang.

Bezoek ook onze website: www.kidstoexpress.nl

Kids to Express neemt ook deel aan de Nationale Dodenherdenking in Gooise Meren op 4 mei, in de Wilhelminakerk, inloop 18:45 uur, aanvang 19:00 uur.

Dit jaar maakt Kids to Express een ‘meezingpakket’. ‘Meezingpakketten’ bevatten de middelen om iedereen die dat wil met Kids to Express te laten meezingen.

Het nu te maken meezingpakket omvat twee liedjes:

–           de teksten van de liedjes ‘fouten maken’ en ‘Joehoe’;

–           instructievideo’s-zang van beide liedjes;

–           instructievideo’s-dans van beide liedjes;

–           lessenseries om de ‘levensthema’s’ van deze liedjes met kinderen te bespreken; voor kinderen van 6-9 en 9-12 jaar. Een lessenserie is samengesteld uit drie lessen.

–           de video-clip van het liedje ‘wie ik ben’;

Kids to Express heeft nu vier eigen liedjes geproduceerd. In het komende seizoen komen daar nog twee liedjes bij. Door aandacht te geven aan vragen met betrekking tot de snel veranderende (digitale) wereld en de druk die dat op kinderen legt, leren de liedjes en  lessenseries kinderen stevig in hun schoenen te staan. Om naar zichzelf te luisteren en dicht bij zichzelf te blijven. Hiermee kunnen kinderen een basis ontwikkelen waarvan zij hun hele leven profijt van hebben. Zij creëren dan een leven dat echt bij hen past en waarvan zij positieve energie krijgen.

Het koor van Kids to Express heeft de kwaliteit (leiding door coach Kinderen voor Kinderen) om zijn liedjes te promoten. Kerken en scholen in Nederland worden uitgenodigd om, met de  ‘meezingpakketten’, al hun kinderen voluit te laten meezingen.

Henk Dooijes

Voorstelling Kids to Express

By | Nieuwsbericht

De clip van het eerste liedje van het nieuwe kidskoor Kids to Express ging in een volle Spieghelkerk in première. Voor scholen, kerken en gezinnen. De liedjes willen open en goede gesprekken over allerlei levensthema’s zoals vertrouwen, hoop en angst bevorderen.

Bonne Route! Over delen en solidariteit

By | Nieuwsbericht

Op 8 april was er (vanwege corona sinds lange tijd) in de Spieghelkerk weer een gemeenteavond. Daarvoor was uitgenodigd theatermaker Tjerk Ridder met zijn voorstelling Bonne Route! Na afloop was er gelegenheid om na- en bij te praten onder het genot van een drankje en hapje.

Gezellig Spieghelcafé

By | Nieuwsbericht

Wat is het gezellig om samen koffie te drinken in het Spieghelcafé. Er komen elke woensdag steeds weer nieuwe mensen binnen lopen uit onze gemeente. Ook u bent van harte welkom.

Trouwen in de Spieghelkerk

By | Nieuwsbericht
Dat een kerkelijk huwelijk mogelijk is in de Spieghelkerk mag duidelijk zijn. Op aanvraag (gemeente) kan er echter ook burgerlijk – en eventueel aansluitend kerkelijk – getrouwd worden in de kerkzaal van de Spieghelkerk. Zaterdag 2 oktober 2021 gebeurde dit voor het eerst. Het betreffende bruidspaar huurde de kerkzaal inclusief het Spieghelhuis waar men tussen de plechtigheden door de lunch gebruikte. Kijk voor de mogelijkheden en informatie op deze website.

Ontmoeting met koffie en ijs op startzondag

By | Nieuwsbericht
Tja, dit werd de tweede startzondag in coronatijd. Wat kan en wat mag er? Dat waren de vragen waar we mee zaten toen we een paar maanden geleden na gingen denken over de invulling. We waren bang (en dat bleek terecht) dat we nog met aanmelding en 60 mensen te maken zouden hebben en dat dus een ‘groepsevenement’ voorbereiden niet zo slim zou zijn. Ook koffiedrinken in het Spieghelhuis was waarschijnlijk nog niet aan de orde. Ook daar kregen we jammer genoeg gelijk in.
Van Riegonda hoorden we dat het thema van de dienst ‘Veelkleurig thuis’ zou worden. Dat was al iets om kleur mee aan te brengen. Om de kerk te versieren met verse bloemen vonden we financieel nogal begrotelijk, maar twee trossen met kleurrijke ballonnen moest kunnen en maakten de kerkzaal toch al vrolijk(er). Riegonda deed in haar PS een oproep voor kleurrijke kleding, dus we konden ook zelf een steentje bijdragen aan kleur- en fleurigheid.
Geen koffie dus in het Spieghelhuis, maar als we dat nu eens buiten, op ons buurplein konden doen. Angelique, die de kerk wekelijks schoonhoudt, bleek een ‘koffie-truck’ te hebben en wilde met alle plezier zondagochtend op het plein komen staan. Een ijsbrommer was ook snel geregeld. Op deze manier konden ook gemeenteleden die niet (meer) naar de dienst konden (vol) of het tot nu toe niet aandurfden, tóch komen voor koffie en een praatje. Immers: in de buitenlucht en afstand genoeg.
Om 9 uur versierden we met de oranjevlaggetjes van koningsdag-in-het-Spieghelhuis (die niet was doorgegaan) de entree naar het plein, zetten de statafels neer en de gezellige koffiewagen en ijsbrommer deden de rest.
Maar voordat we aan de koffie en het ijs gingen, was het eerst tijd voor de dienst. Alle beschikbare plaatsen in de kerk waren bezet; een ‘volle’ kerk, een betere start konden we ons niet wensen. In de dienst klonk niet alleen muziek van ons orgel, maar ook van het Spieghelcombo. En nadat de kinderen terug kwamen van de kindernevendienst en zij de door hen gemaakte veelkleurige glas-in-lood-voorstelling hadden laten zien, sprak Hester de gemeente toe. Zij was benieuwd naar hoe wij als gemeenteleden weer kleur in de kerk zouden kunnen brengen na de kleurloze coronatijd. De kinderen deelden harten van papier uit, waarop we onze ideeën konden opschrijven. Van deze harten, die daarna weer werden ingezameld aan een lange stok, wordt een mozaïek gemaakt, ter inspiratie voor het nieuwe kerkseizoen.
Na de dienst gingen de ballonnen uit de kerk mee naar buiten; voor de mensen die niet lang konden staan waren er stoelen. En niet alleen de gemeenteleden die in de dienst aanwezig waren, dronken koffie mee, maar we hadden ook aanloop van mensen die de dienst thuis hadden gevolgd. Het werd een zeer geanimeerde ontmoeting, die we om kwart over één toch echt voorzichtig moesten afsluiten.
Veel enthousiasme, veel bijval, veel ‘kan dit niet elke maand?’. Met de nieuwe maatregelen vanaf 25 september, zijn er ook voor de kerk waarschijnlijk weer andere opties. Dat wachten we af. Het nieuwe seizoen is in ieder geval prachtig begonnen. Geniet ook van de foto’s, die dit zeker onderstrepen.

Kids to Express van start

By | Nieuwsbericht

Blije gezichten en opluchting bij de kinderen die zondag 12 september na de audities van Kids to Express (KTX) door waren, maar ook bij de organisatoren. Voor dominee Riegonda van Welie is het een veelbelovend begin. ‘Hartstikke leuk dat er zo’n gemêleerde groep kinderen door deze auditie heen gekomen is. Ik kijk uit naar de eerste optredens van dit nieuwe kinderkoor.’

Kids to Express is een nieuw project voor basisschoolkinderen uit alle geledingen van de samenleving, ondergebracht in een op zichzelf staande stichting los van de Spieghelkerk. Geïnspireerd door het enthousiasme van Kinderen voor Kinderen heeft Van Welie dit project bedacht. Het project schrijft liedjes voor kinderen over levensthema’s, zoals hoop, vertrouwen, liefde, eigenwaarde enzovoorts. Dit nieuwe kinderkoor zal deze liedjes gaan instuderen, met een dans erbij. Het project is een vrolijke, luchtige vorm van kinderlevensbeschouwing. Het eerste liedje gaat over het thema: worden wie ik ben.

Kids to Express wordt geleid door de zangcoach van Kinderen voor Kinderen, Michiel Rozendal, en door danscoach Linda Hibma (kinderchoreograaf, zangeres en danseres in diverse musicals van Joop van de Ende Theaterproducties).

Lang hielden coronamaatregelen een effectieve werving van kinderen tegen. Dat er nu toch een koor gevormd kan worden maakt de dominee blij. “Dit is echt enthousiasmerend, we hebben er zin in!” KTX gaat in de Spieghelkerk van start met repetities van het eerste liedje. Kinderen thuis, scholen en kerken kunnen de liedjes van Kids to Express (niet commercieel) vrij gebruiken. En tot slot: kinderen die ook auditie willen doen: houd de website www.kidstoexpress.nl. goed in de gaten voor een volgende auditie!

Velen deden het al, maar doneren aan Kids to Express kan ook nog steeds op bankrekeningnummer: NL 78 RABO 0354 9884 84  ten name van: Stichting Kids to Express.

Lunch-in van start

By | Nieuwsbericht

Op dinsdag 7 september is de eet-in weer van start gegaan. Omdat er voortaan een lunch geserveerd zal worden, is de eet-in omgetoverd in de lunch-in. Het was weer erg gezellig en van de lunch werd heerlijk gegeten. De bezoekers van de lunch-in waren zeer dankbaar.

Aanmelden audities Kids to Express

By | Nieuwsbericht

Je kan er niet meer omheen, flyers op de scholen in Bussum, grote posters op sandwichborden in en rond het centrum, dagelijks spotjes op Gooi TV en op woensdag 30 juni 2021 om 21.00 uur een uitzending op GooiTV van een uur over Kids to Express (KTX).

Doe je niets liever dan zingen en dansen en ben je 7 – 12 jaar oud geef je dan op voor audities van het nieuwe, te gekke, kinderkoor Kids to Express.

Tot uiterlijk 15 augustus 2021 kan jij je aanmelden, door middel van het aanmeldformulier op de website: www.kidstoexpress.nl

De audities vinden plaats in begin september, in de Spieghelkerk in Bussum. De auditiecommissie bestaat uit Michiel Rozendal en Linda Hibma de beide coaches van KTX.

Het koor oefent op zondagmiddagen van 13.30 – 15.30 uur in de Spieghelkerk, in de maanden september, oktober, november, januari, februari en maart. Aanvullend zijn er studio-opnamen en uitvoeringen.