Veelgestelde vragen

Hieronder worden veel gestelde vragen beantwoord. Voor andere vragen, neem contact op via scriba Spieghelkerk.

Kan ik mijn kind in de Spieghelkerk laten dopen?

Het is voor iedereen die is ingeschreven bij de Protestantse Gemeente mogelijk om zijn/haar kind in de Spieghelkerk te laten dopen. Lees meer over dopen

Is de kerkruimte te huur?

Ja, het is mogelijk om de Spieghelkerk of een of meer ruimtes in het Spieghelhuis te huren. Lees meer over verhuur of neem contact op per mail.

Kan ik in de Spieghelkerk trouwen?

Uiteraard is het mogelijk een huwelijk kerkelijk in te laten zegenen, maar de Spieghelkerk kan ook gebruikt worden voor het laten sluiten van het burgerlijk huwelijk. Lees meer over huwelijk.

Kan ik in de Spieghelkerk een rouwdienst houden?

U kunt in de Spieghelkerk een rouwdienst houden, ook als u niet kerkelijk betrokken bent. Lees meer over rouwen of neem contact op per mail.

Ik zou graag met de dominee willen spreken. Kan dat?

Vanzelfsprekend. U kunt een afspraak maken door te mailen of (bij spoed) te bellen. Ds. Riegonda van Welie werkt van dinsdag tot en met vrijdag.

Kan mijn kind zondagmorgen mee naar de kerkdienst?

Voor kinderen onder de 4 jaar is er tijdens de kerkdienst opvang in de crèche. Kinderen van 4 tot 12 jaar beginnen gewoon in de dienst maar gaan na ongeveer een kwartier naar de kindernevendienst.

Hoe lang duurt een kerkdienst in de Spieghelkerk?

Een kerkdienst duurt ongeveer een uur. Daarna kan er koffie gedronken worden in het Spieghelhuis. De dienst begint altijd om 10.30 uur.

Ik wil een concert of andere activiteit organiseren in de kerk. Kan dat?

De Spieghelkerk of het Spieghelhuis zijn te huur voor verschillende activiteiten. Lees meer over verhuur of neem contact op per mail.

Kan ik bij jullie vergaderen?

Ja, dat kan. Lees meer over verhuur of neem contact op per mail.

Ik krijg ongevraagd post van de Spieghelkerk of de Protestantse Gemeente Bussum. Wat kan ik doen?

Geadresseerde post richten we aan mensen die bij ons staan ingeschreven. Bent u zich niet bewust van een inschrijving of wilt u het anders? Mail naar het kerkelijk bureau.

Hoe kan ik mij inschrijven of aanmelden bij de Spieghelkerk?

U kunt zich bij de Spieghelkerk aansluiten door te mailen naar het kerkelijk bureau. Om de wekelijkse nieuwsbrief Spieghelingen te ontvangen, kan uw mailadres worden ingevoerd onderaan deze website.

Hoe meld ik mij af voor Spieghelingen?

Onderaan Spieghelingen staat de mogelijkheid om het digitale abonnement stop te zetten of te wijzigen.