Kids to Express van start

By 14 september 2021Nieuwsbericht

Blije gezichten en opluchting bij de kinderen die zondag 12 september na de audities van Kids to Express (KTX) door waren, maar ook bij de organisatoren. Voor dominee Riegonda van Welie is het een veelbelovend begin. ‘Hartstikke leuk dat er zo’n gemêleerde groep kinderen door deze auditie heen gekomen is. Ik kijk uit naar de eerste optredens van dit nieuwe kinderkoor.’

Kids to Express is een nieuw project voor basisschoolkinderen uit alle geledingen van de samenleving, ondergebracht in een op zichzelf staande stichting los van de Spieghelkerk. Geïnspireerd door het enthousiasme van Kinderen voor Kinderen heeft Van Welie dit project bedacht. Het project schrijft liedjes voor kinderen over levensthema’s, zoals hoop, vertrouwen, liefde, eigenwaarde enzovoorts. Dit nieuwe kinderkoor zal deze liedjes gaan instuderen, met een dans erbij. Het project is een vrolijke, luchtige vorm van kinderlevensbeschouwing. Het eerste liedje gaat over het thema: worden wie ik ben.

Kids to Express wordt geleid door de zangcoach van Kinderen voor Kinderen, Michiel Rozendal, en door danscoach Linda Hibma (kinderchoreograaf, zangeres en danseres in diverse musicals van Joop van de Ende Theaterproducties).

Lang hielden coronamaatregelen een effectieve werving van kinderen tegen. Dat er nu toch een koor gevormd kan worden maakt de dominee blij. “Dit is echt enthousiasmerend, we hebben er zin in!” KTX gaat in de Spieghelkerk van start met repetities van het eerste liedje. Kinderen thuis, scholen en kerken kunnen de liedjes van Kids to Express (niet commercieel) vrij gebruiken. En tot slot: kinderen die ook auditie willen doen: houd de website www.kidstoexpress.nl. goed in de gaten voor een volgende auditie!

Velen deden het al, maar doneren aan Kids to Express kan ook nog steeds op bankrekeningnummer: NL 78 RABO 0354 9884 84  ten name van: Stichting Kids to Express.